het plan

Wonen in Wittouck in de sfeer van weleer met de kwaliteit van nu”

Het gebouw vormt de entree naar de Nieuwe Vesting. Daarom is gekozen voor een alzijdig gebouw. Zo fungeren de appartementen als poort naar de stad. Kenmerkend voor het complex zijn de ruime buitenruimtes. Elk appartement beschikt over een parkeerplaats in de kelder, met directe toegang naar de appartementen. Bovendien hebben alle appartementen een privé (fietsen-)berging in de kelder. U betreedt het complex via een ruime monumentale entrée-partij. Alle woningen worden ontsloten vanuit een ruime centrale hal, voorzien van lift.

Het appartementengebouw vormt een eenheid met het plan “De Tuinen van Wittouck” aan de Wittoucksingel.

In 1862 richt Felix-Guillaume Wittouck de suikerfabriek op.
In 2022 wordt Wonen in Wittouck opgericht.

De positie van het gebouw vraagt om een alzijdig, markant en kloek gebouw. Het vormt de markering van de entree naar de “Nieuwe Vesting”. Een markingpoint en poortgebouw als uitnodiging om het gebied te betreden. Het appartementengebouw ontwikkelt zich trapsgewijs, op logische wijze vanuit het woongebied en de Tuinen van Wittouck.

De architectuur heeft een knipoog naar het industriële verleden van de plek en is mede geïnspireerd door het Suikerlaboratorium en de Zeeland. De massa is opgebouwd uit verschillende delen, zodat het lijkt of het gebouw een voormalig fabrieksgebouw is. Het gebouw heeft daardoor binnen één identiteit meerdere gezichten. Kenmerkend zijn de industriële uitstraling van het gevelmetselwerk en de grote raamopeningen.

Inschrijven

Heeft u interesse in dit project?

Schrijf u in